Török Panka újabb érmet szerzett Spanyolországban

Török Panka újabb érmet szerzett Spanyolországban

A Sport-All SC. karate szakosztályának versenyzői a 21 éven aluliak világkupa-sorozatának (Karate 1- Youth League) spanyolországi állomásán vettek részt. A négy korosztályban 72 ország több mint 2500 versenyzője indult - köztük 8 sepsiszentgyörgyi karatés - , akik egy bronzéremmel és két 7. helyezéssel tértek haza. A legeredményesebbnek a már Yourth League ciprusi aranyérmes Török Panka bizonyult, aki öt győztes küzdelemmel maga mögött, állhatott a dobogóra. Panka a Német, Olasz és Francia versenyzők között foglalhatta el méltó helyét a dobogón.


A Sport-All SC. karate szakosztályának versenyzői a  21 éven aluliak világkupa-sorozatának (Karate 1- Youth League) spanyolországi állomásán vettek részt. A négy korosztályban 72 ország több mint 2500 versenyzője indult - köztük 8 sepsiszentgyörgyi karatés - , akik egy bronzéremmel és két 7. helyezéssel tértek haza.
A legeredményesebbnek a már Yourth League ciprusi aranyérmes Török Panka bizonyult, aki öt győztes küzdelemmel maga mögött, állhatott a dobogóra.
Panka a Német, Olasz és Francia versenyzők között foglalhatta el méltó helyét a dobogón. 

A spanyolországi La Coruna városa adott otthont a korosztály legrangosabb karate eseményének. A négy napos versenyre csapatunk egy része már a kedden megérkezett, hogy eleget tegyen a regisztrációs követelményeknek. 
Első verseny napunka péntek volt, amely Daragics Viktória (junior -59 kg) sportolónk nevéhez köthető, aki első körben Lengyel ellenfelét győzte le, majd következett a Portugál versenyző, aki jobbnak bizonyult, így Viktória nem folytathatta a küzdelmeket tovább.
A szombati versenynapon két tehetséges sportolónk, Halmágyi Chanel (kadet -47 kg) és Török Panka (kadet -54 kg) állhattak pástra.
Chanel egy magabiztos kezdéssel győzte le Holland ellenfelét, majd következett a Svédek favoritja, aki sajnos 5:2 arányban győzedelmeskedett. A Svéd versenyző egész az aranyéremig küzdötte magát, így Chanelnak esélye volt indulni a vigaszágon, ahol hatalmas lendülettel az Ukrán versenyzőt győztük le, viszont ezt követően a Spanyolok favoritja bizonyult jobbnak, így az előkelő 7. helyen végeztünk.
Nagyobb sikert tudhat magáénak Török Panka, akinek már van egy aranyérme a ciprusi világkupa sorozatból. Panka zsinórban három ellenfelét (Spanyol, Olasz, Ukrán) győzte le magabiztos teljesítménnyel, de a kategória favoritja a Német Alexandra Wolf az elődöntőben sajnos megállította. Mivel a Német versenyző egész az aranyéremig jutott így esélyünk maradt a bronzéremre. A vigaszágon Panka az Olasz Capone Bianca-t 4:0, majd a Spanyol Rivaz Jimenez Cristinat időn belül győzte le 8:0 arányban és lett harmadik helyezett.

Vass Hunor edző és Török Panka bronzérmes versenyző

Az utolsó versenynap az U14-es kategória versenynapja volt, ahol öt versenyzőnk indulhatott. A korábbi kétszeres Youth League bronzérmes Péter Csiki Csanád és Fejér Milán (U14, -45 kg). Mindketten magabiztosan kezdek, volt is győztes küzdelmük, de egyedül Canádnak adatott meg az esély a vigaszágon való bizonyításra. Csanád első meccsén a Portugál ellenfelét győzte le, majd az Ukrán versenyző bizonyult jobbnak egy ponttal. A vigaszágon is sikerült a Spanyol versenyzőt legyőznie, de a következő Türkmén versenyző 2:1 arányban győzött. Így csanád a pontszerző 7. helyen végzett.
A lányoknál Antal Gréta (-47 kg), Borbély Eszter (-52 kg) és Jakab Eszter Abigél (+52 kg), mindhárman lendületesen meneteltek előre, 2-3 győztes meccs is írható mindenik nevéhez, de sajnos taktikai hibák miatt vesztettek az elődöntők közelében.

A sportolóink Magyarország színeit, ezen belül az MTK Budapestet képviselték, ahol még két érem született, Ilankovic Aleksandra (U21, -61 kg) ezüst-, és Tóth Máté (kadet -57 kg) bronzérmet szereztek.

Edzőként úgy gondolom, hogy az U14-es korosztálynak még kell az ilyen jellegű versenyrutin, ahol nem feltétlen a technikai hiányosságok, hanem a taktikai képzettség, a gondolkodás hiánya volt okolható. Valójában ösztönzésre, kitartásra késztet ez az eredmény, mert ha lehet úgy fogalmazni, sok esetben egy "banánhéjon" csúsztunk el. 

Szakosztályunk soron következő verseny a május 6-7.-én, Budapesten megrendezendő WKF Magyar Országos Bajnokság lesz, ahová összesen 37 sepsiszentgyörgyi karatés utazik ki.
Köszönjük a támogatást a szülőknek, akik még Spanyolországba is elkísérték a csapatot illetve állandó támogatóinknak: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Papo, Sebert Tehnologie, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Diopanprod, Nasa, Sajgo Trans, ReSelecto, Saman Sport, Hayashi.